Een succesvol bedrijf valt of staat door zijn werknemers. Gemotiveerde werknemers zijn van cruciaal belang om jouw bedrijf groei door te laten maken. Naast goede arbeidsvoorwaarden, een vast salaris en een prettige werkomgeving zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om het personeel te motiveren. In dit artikel geven we je 3 manieren om het personeel te prikkelen om beter te presteren.

Waardering uiten

Complimenten geven is gratis en kan net het verschil maken om je personeel meer te motvieren. Het geven van een motivatieboost hoeft echt niet veel tijd of geld te kosten. Regelmatig een schouderklopje of motiverende woorden zijn voldoende om je werknemers te prikkelen om beter hun best te doen. Waardering uiten is een fijne manier om een prettige werkomgeving te creëren en maakt dat je jezelf een stuk beter voelt aan het einde van de dag.

Belonen

Een vast salaris is niet altijd voldoende om werknemers te prikkelen. Sommige bedrijven kiezen er daarom ook voor om hun personeel regelmatig een kleine beloning te geven. Denk bijvoorbeeld aan wat lekkernijen tijdens de feestdagen of een klein kerstpakket. Een beloning geeft het personeel het gebaar dat ze zoeken: ze doen goed werk en dat wordt door de werkgever gezien. Je kunt natuurlijk ook eens in de zoveel tijd uitpakken met een beloningsreisje, die kun je bijvoorbeeld hier boeken. Beloningsreizen stimuleren de werknemer om met een fijn gevoel naar hun werk te gaan. Daarnaast schept het een goede band tussen de personeelsleden, wat op hun beurt resulteert in fijne werkomstandigheden.

Toon interesse

Vaak hebben werknemers het gevoel dat ze niet gehoord worden door hun superieur. Ze komen enkel om te werken en daar ligt de concentratie. Toch kan het geen kwaad om regelmatig interesse te tonen in persoonlijke situaties. Vraag bijvoorbeeld naar de zwangerschap van een personeelslid of bespreek samen de nieuwste gebeurtenissen in het leven van jouw collega’s. Door interesse te tonen, laat je zien dat er geluisterd wordt naar de medewerkers. Dat hun welzijn een belangrijke rol speelt in de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf.

Leave a Reply